Музею історії села при Городищенському ліцеї присвоєно звання «Зразковий»

Міністерство освіти і науки України присвоїло музею історії села при Городищенському ліцеї звання «Зразковий»

(наказ МОН  України № 1133 від 19.09.2023 р. «Про затвердження рішення комісії МОН з присвоєння звання «Зразковий музей»).

Музей історії села Городищенського ліцею – своєрідний духовно-історичний осередок, який пов’язує минуле і сучасне. В цьому місці  відбувається як збирання, вивчення, обробка, збереження  та оформлення матеріалів минулого села Городище, так і духовно-моральне,  громадянсько-патріотичне, військово-патріотичне та національно-патріотичне виховання молодого покоління українців.

Музей історії села створений за ініціативи учнівського та педагогічного колективів, жителів села і має довгу  історію становлення.

Сучасний музей зареєстрований у  2009 році в Каталозі музеїв навчальних закладів  Хмельницької області, а з  9 грудня 2011 року   розпочався його новий етап. За ініціативи директора закладу освіти Кушнір Л.А. та за сприяння депутата Хмельницької обласної ради Гордійчука А.А., а також благодійного фонду «Зміцнення громад»  було облаштовано музейну кімнату із капітальним ремонтом, новими  стендами, нішами та оновленими експозиціями. Відтоді музей став улюбленим, комфортним, затишним місцем для навчання, виховання та   дозвілля дітей та учнівської молоді. Двері музею завжди відкриті для відвідувачів. Тут відбуваються різні заходи, зустрічі, музейні уроки, екскурсії.   Загалом музейна справа займає провідне місце в організації освітнього процесу. Роль історії в житті людини, розвитку майбутнього  української держави важко переоцінити. Тому              нашим завданням є берегти та примножувати історичні цінності: матеріальні, культурні, духовні.             

Пошукова команда школярів продовжуватиме збирати, систематизувати, висвітлювати матеріали, свідчення,  які щороку                            набувають все  більшої   історичної цінності.

Вхід

Прогноз погоди

Погода в Україні

Погода в Україні

Погода в Україні

Гаряча лінія

Офіційні веб сайти